Vasemmiston sote-malli

Kuntavaaleissa on kyse suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuudesta. Työmme oikeudenmukaisen #sote-uudistuksen puolesta jatkuu myös vaalien jälkeen.Lataa esitys pdf-tiedostona

Lataa esitys: Osallisuus, itsemääräämisoikeus ja kestävyys!

(pdf-tiedosto, koko 2,8 mt)Vasemmiston mielestä valtion tehtävä ei ole edistää terveyskonsernien bisnestä vaan kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Sote-uudistuksessa pitää palata uudistuksen alkuperäisiin tavoitteisiin, eli palveluiden sujuvuuden ja tasa-arvon parantamiseen.

Rahoituksen tulee tulla pääosin progressiivisen tulo- ja omaisuusverotuksen kautta ja myös maakunnilla tulee olla oma verotusoikeus niiden itsenäisen päätösvallan mahdollistamiseksi. Pohjoismaiden korkeimpia asiakasmaksuja on kohtuullistettava, hoitoon pääsyä on nopeutettava ja jonotusaikoja lyhennettävä.

Haluamme pitää julkisen sektorin sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuutta ohjaavassa asemassa ja hyödyntää yksityisiä järjestöjä, osuuskuntia, säätiöitä ja yrityksiä vain palvelujärjestelmän täydentämiseksi.

Maakuntauudistus pitää viedä loppuun parlamentaarisella yhteistyöllä niin, että potilaan oikeuksia, itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta heitä koskevassa päätöksenteossa lisätään.

Oikeuksien toteuttaminen turvataan riittävällä julkisella rahoituksella ja säästämällä hukkainvestoinneista, markkinoinnista ja muista yksityistämisen sekä huonon suunnittelun aiheuttamista kuluista. Uudella terveysteknologialla voidaan vaikuttaa merkittävästi palveluiden vaikuttavuuteen ja kustannustehokkuuteen.Kuntavaaleissa oli kyse suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuudesta. Työmme oikeudenmukaisten palveluiden puolesta jatkuu myös vaalien jälkeen.Jaa Facebookissa   Jaa Twitterissä   Jaa sähköpostitse